Groene economie is de toekomst

GroenLinks gaat voor duurzaam en leefbaar

GroenLinks Goeree-Overflakkee presenteerde in november 2013 haar tegenbegroting, met alternatieven voor de begroting van de gemeenteraad. GroenLinks investeert in duurzaamheid binnen de gemeente, en zet zich in voor de leefbaarheid op ons eiland door zich onder meer hard te maken voor het behoud van de bibliotheek.

 

Dat er na de gemeentelijke herindeling bezuinigd moet worden is voor niemand een verrassing. De keuzes die het college heeft gemaakt, zijn echter niet dezelfde keuzes die GroenLinks zou hebben gemaakt. GroenLinks maakt zich hard voor het behoud van bibliotheken, en zet zich in voor de opzet van een jongerenraad. Behalve dat een bibliotheek een bron van kennis is, heeft het ook een maatschappelijke functie die niet onderschat mag worden. De bibliotheken mogen daarom niet van Goeree-Overflakkee verdwijnen.

De gemeente heeft de ambitie uitgesproken in 2020 energieneutraal te willen zijn. Een mooie doelstelling waar GroenLinks zich goed in kan vinden. Tot grote spijt van onze afdeling wordt er echter niet geïnvesteerd om deze doelstelling daadwerkelijk te behalen. GroenLinks zou dat graag anders zien, en investeert in haar tegenbegroting in het energiezuinig maken van en het plaatsen van zonnepanelen op de gemeentelijke accommodaties. Deze groene investeringen maken het niet alleen haalbaar om in 2020 een energieneutrale gemeente te zijn, maar zullen ook geld gaan opleveren.